Na de heerlijke vibe tijdens het rijden afgelopen week, in Made, weer meegemaakt te hebben, hadden we zin in de volgende wedstrijd. Het was fijn om direct het volgende weekend weer de trekker te starten, maar nu zelfs mét publiek.

We vertrokken de tweede zaterdagmiddag van augustus naar Truck en Tractorpulling Montfoort 2021 voor de 3,5 ton, Modified klasse.

Het was mooi om de sfeer van de enthousiaste toeschouwers weer te kunnen voelen.

 

Na wat schade is onze Argos Oil Whispering Giant afgelopen week goed onder handen genomen en we hebben het to-do lijstje, ondanks krapte in tijd en teamleden, helemaal kunnen afvinken. Op naar een mooie dag, vol verwachting of de trekker nu wel op het rechte pad (baan) kan blijven.

 

Bas had voor deze wedstrijd het stuur uit handen gegeven aan Hans.

De Argos Oil Whispering Giant stond als laatste op de startlijst. Hierdoor konden we eerst kijken wat de anderen presteerden. Dat ging helemaal niet verkeerd. Ondanks de gekregen kennis door onze voorgangers werd de druk natuurlijk ook wel groter. Maar deze druk had geen invloed op het resultaat.

In een mooie rechte lijn ging de Giant over de baan. De gang zat er goed in en de sleepwagen trokken we tot een mooie 108.06 meter

Een nette afstand, met maar 24 cm verschil op de voorganger, wat ons een leuke derde plaats opleverde.

Super tevreden met deze dag. Erg fijn te weten dat de trekker toch ook rechtdoor kan en dat we ons goed kunnen meten met onze concullega's.

Voor de komende tijd is er toch weer een klein to-do lijstje ontstaan. Maar vol vertrouwen kijken we uit naar de volgende wedstrijd: 4 september Alphen!

 

Anderhalf jaar geen wedstrijd gereden, maar in die periode is door ons team een nieuw chassis gebouwd voor onze Argos Oil Whispering Giant. Wij waren nu zeer benieuwd naar de eerste resultaten in 2021 tijdens Mades Powerstream.

De klasse was vandaag nog niet op volledige oorlogssterkte, er misten nog een aantal deelnemers, maar dat mocht de pret niet drukken. De sfeer was prima en iedereen had er zin in.

Deze wedstrijd werd, door alle maatregelen, gereden zonder publiek. Wel was alles te volgen via live stream, publiek op afstand dus. Een vreemde gewaarwording, omdat reacties vanuit publiek live uitblijven. Maar wel mooi dat de organisatie voor het normaal aanwezige publiek een mooie oplossing had gevonden in een gratis live stream.

 

Er was helaas regen dreiging, wat zich ontwikkelde in slechts één natte pauze op deze zondag. 

 

De 3,5 ton Modified kwam vanmiddag als eerste op de baan. Met de nieuw gebouwde Argos Oil Whispering Giant zouden we hopelijk meer snelheid kunnen maken dan de vorige tractor.

En dat bleek ook. 

De eerste twee teams hadden hun run gereden en trokken iets naar links. De sleepwagen werd aangepast en toen mocht onze tractor, met Bas op de bok, aanhaken.

Voorzichtig werd er gestart. De snelheid kwam er goed in. Onze tractor ging als een raket…. op de linker lijn af. Helaas viel dit niet meer te beremmen en belandden we met 3 wielen over de lijn.

Klein mazzeltje was dat dit een proeftrek was (na het verzetten van de sleepwagen) waardoor het team de keuze heeft de trekpoging over te doen.

Deze tweede en officiële run verliep beter. 

Met het aanhaken meer vanaf de rechterkant leek de run zelfs sneller te gaan. Meer snelheid en wat rechter op de baan blijvend, resulteerde in een mooie afstand van 91.70 meter.

Helaas hoorden we tijdens de run ook een raar geluid in de aandrijfkast. Dit betekent werk aan de winkel, aankomende week.

 

Desalniettemin was de gereden afstand genoeg voor een mooie tweede plek! En dat is een mooi uitgangspunt voor de nieuwe tractor.

 

De trekker werd omgebouwd voor de volgende klasse en we namen wat tijd voor een update op onze Facebook pagina.

           

 

 

Door de regen-vertraging werd er met floating finish gereden.

Nu met Hans op de bok, startte de Argos Oil Whispering Giant als tweede van de drie deelnemers. Een podium zat er dus sowieso in. Maar altijd gaan we voor de winst. Als strategie werd gekozen om links te starten en in een bocht naar de overkant te rijden. Zo hoopten we het naar links trekkende spoor te ontlopen.

Dit werkte op zich wel, maar kwamen uiteindelijk toch gevaarlijk dicht bij de linker zijlijn terecht waardoor we het gas los moesten laten.

We wisten hem gelukkig binnen te baan te houden. Met 102,78 meter haalden hiermee evengoed een mooie tweede plaats!

We zijn blij met de resultaten en kunnen onze sponsoren die de gehele coronatijd achter ons zijn blijven staan bedanken met twee keer het podium vandaag.

 

Na afloop zagen we dat er olie bij het achterwiel vandaan kwam. Het bleek dat de naafkering eruit gelopen was. Ook dit zal komende week gefikst moeten worden.

De nieuwe trekker lijkt meer snelheid te creëren als de vorige, perfect! Alleen lijkt hij ook de bocht om te willen. Dat kunnen we minder goed gebruiken.

Toch een zeer geslaagde dag. Nu weer inpakken en naar huis. Genoeg huiswerk voor aankomende week voordat we volgend weekend naar Montfoort gaan.

 

Dank aan Pullingpics.de voor de mooie actiefoto's.

 

Grote dank aan de crew van Made's powerweekend. Dat zij er, ondanks alle maatregelen, toch een super goed weekend hebben neergezet met uitstekende banen! Bedankt!

 

Zeer trots zijn we, ondanks dat er geen wedstrijden zijn, dat wij een nieuwe sponsor aan ons team Argos Oil Whispering Giant kunnen verbinden.
Mede door de inzet van teamlid grote Pe, is er een sponsor overeenkomst tot stand gekomen met Totalis.

Totalis https://www.totalis.nl is een familie bedrijf uit Susteren.
Door de combinatie van kennis en vaardigheden verworven door tientallen jaren ervaring in de alpine sport én in de industriële onderhoudsbranche kunnen zij met creatief denken allerlei technieken en innovatieve oplossingen aanbieden op het gebied van werken op moeilijk bereikbare plaatsen (op hoogte, in krappe ruimtes of in het water). Denk aan steigerbouw, isolatie, stralen/coaten.


Totalis is voortdurend bezig om de behoeften uit de diverse markten goed in kaart te brengen om voortdurend te innoveren om zo de klanten optimaal te bedienen.
Dit sluit allemaal aan bij ons team : creatief denken en voortduren zoeken naar mogelijkheden om onze kansen in de wedstrijden te vergroten.
Wij hopen op een fijne samenwerking en veel fijne wedstrijden.

2021 begint veelbelovend

 

Argos Oil heeft besloten de aankomende jaren door te gaan met het sponsoren van onze trots, Argos Oil Whispering Giant.

Sinds 5 jaar is Argos Oil onze hoofdsponsor. Er is een fijne samenwerking ontstaan waarbij zij als onze sponsor op diverse wedstrijden zoals in Tzum en Broek op Langedijk hun relaties hebben kunnen uitnodigen voor een prachtige wedstrijd. Ook de resultaten van ons team viel beslist niet tegen. Hun tevredenheid over Argos Oil Whispering Giant vertaald zich in het verlengen van hun sponsorschap.

Deze maand is dit bekrachtigd door een feestelijke ondertekening van dit contract.

Voor Argos Oil was Susan de Vree, commercial manager GP Groot, aanwezig en Bas Liefting nam als teamlid de getekende versie in ontvangst.

https://www.facebook.com/argosoil

https://www.linkedin.com/company/argos-oil

 

 

Het Argos Oil Whispering Giant team dankt alle sponsoren, alle fans en volgers op social media en bezoekers van wedstrijden voor de steun van afgelopen jaar.

We doen ons best om er een mooi, gezond en wedstrijdvol 2021 van te maken

 

Over het afgelopen jaar is veel gesproken en geschreven. Ook op Tractorpulling gebied. Twijfel over de wedstrijden, wedstrijden afgelast, balen want op onze thuiswedstrijddag was het prachtig weer. Twijfel over 2021. Maar de meeste teams zullen niet stil gezeten hebben.

Zo ook het Argos Oil Whispering Giant team. De voorbereidende hulp bij het Power Valley wedstrijd van 9 mei 2020 werden plots on hold gezet. De tractor was voor het seizoen bijna klaar en dan is het stil. Heel stil. Eventjes heel stil. Want is dit dan het jaar waar alle to do lijstjes afgewerkt kunnen worden? Is dit dan het jaar dat we toch gaan beginnen met het bouwen van een nieuw frame, dus een nieuwe tractor, die klaar kan zijn voor de toekomst. Is dit het jaar om eens out of the box te denken en dingen realiseren waar de tijd eigenlijk voor ontbreekt.

Dankzij de sponsors die niet afgehaakt zijn, maar ons blijven ondersteunen kunnen we zeggen. Dit jaar heeft het team, op wat weken met strenge lockdown na, zeker niet stilgezeten.

Op Facebook hebben we vanaf het najaar veel gedeeld met wat we vanaf het voorjaar hebben gedaan en wat we nu doen. Er is een prachtig item gefilmd voor Truck en Tractorpulling voor RTL 7 en een mooi stuk geschreven door het Tractorpulling blad van december.

We hebben zin in 2021. We staan te popelen en wachten op het sein dat de corona maatregelen niet meer nodig zijn en wedstrijden, in welke vorm dan ook, weer gaan plaatsvinden.

Blijf deze site, maar zeker ook onze Facebook pagina, volgen met alle nieuwtjes, weetjes en andere leuke dingen over ons team.

We danken alle sponsoren nogmaals voor jullie steun en hopen in 2021 weer te kunnen laten zien wat we waard zijn.

Dank aan:

Argos Oil

Van Gool

Alco, cleaners & coatings

Derkx Davidson

Anema, Trucks & Spare Parts

Bega, special tools

Event4All

Facta

Fluiconnecto

Free-D-sign

Co Borst, personen en bedrijfswagens

Hamevac, vacuümtechniek

Jonk Parts

Laco Techniek

Floor, Loodgietersbedrijf

Machinefabriek Krimpen

Metalo

Noord-Holland Inbouw

Prins Staal

Scholten Verhuur

Triple Oilcleaner

Van der Velden Aluminium

Vulka

Zok

VTA