Anderhalf jaar geen wedstrijd gereden, maar in die periode is door ons team een nieuw chassis gebouwd voor onze Argos Oil Whispering Giant. Wij waren nu zeer benieuwd naar de eerste resultaten in 2021 tijdens Mades Powerstream.

De klasse was vandaag nog niet op volledige oorlogssterkte, er misten nog een aantal deelnemers, maar dat mocht de pret niet drukken. De sfeer was prima en iedereen had er zin in.

Deze wedstrijd werd, door alle maatregelen, gereden zonder publiek. Wel was alles te volgen via live stream, publiek op afstand dus. Een vreemde gewaarwording, omdat reacties vanuit publiek live uitblijven. Maar wel mooi dat de organisatie voor het normaal aanwezige publiek een mooie oplossing had gevonden in een gratis live stream.

 

Er was helaas regen dreiging, wat zich ontwikkelde in slechts één natte pauze op deze zondag. 

 

De 3,5 ton Modified kwam vanmiddag als eerste op de baan. Met de nieuw gebouwde Argos Oil Whispering Giant zouden we hopelijk meer snelheid kunnen maken dan de vorige tractor.

En dat bleek ook. 

De eerste twee teams hadden hun run gereden en trokken iets naar links. De sleepwagen werd aangepast en toen mocht onze tractor, met Bas op de bok, aanhaken.

Voorzichtig werd er gestart. De snelheid kwam er goed in. Onze tractor ging als een raket…. op de linker lijn af. Helaas viel dit niet meer te beremmen en belandden we met 3 wielen over de lijn.

Klein mazzeltje was dat dit een proeftrek was (na het verzetten van de sleepwagen) waardoor het team de keuze heeft de trekpoging over te doen.

Deze tweede en officiële run verliep beter. 

Met het aanhaken meer vanaf de rechterkant leek de run zelfs sneller te gaan. Meer snelheid en wat rechter op de baan blijvend, resulteerde in een mooie afstand van 91.70 meter.

Helaas hoorden we tijdens de run ook een raar geluid in de aandrijfkast. Dit betekent werk aan de winkel, aankomende week.

 

Desalniettemin was de gereden afstand genoeg voor een mooie tweede plek! En dat is een mooi uitgangspunt voor de nieuwe tractor.

 

De trekker werd omgebouwd voor de volgende klasse en we namen wat tijd voor een update op onze Facebook pagina.

           

 

 

Door de regen-vertraging werd er met floating finish gereden.

Nu met Hans op de bok, startte de Argos Oil Whispering Giant als tweede van de drie deelnemers. Een podium zat er dus sowieso in. Maar altijd gaan we voor de winst. Als strategie werd gekozen om links te starten en in een bocht naar de overkant te rijden. Zo hoopten we het naar links trekkende spoor te ontlopen.

Dit werkte op zich wel, maar kwamen uiteindelijk toch gevaarlijk dicht bij de linker zijlijn terecht waardoor we het gas los moesten laten.

We wisten hem gelukkig binnen te baan te houden. Met 102,78 meter haalden hiermee evengoed een mooie tweede plaats!

We zijn blij met de resultaten en kunnen onze sponsoren die de gehele coronatijd achter ons zijn blijven staan bedanken met twee keer het podium vandaag.

 

Na afloop zagen we dat er olie bij het achterwiel vandaan kwam. Het bleek dat de naafkering eruit gelopen was. Ook dit zal komende week gefikst moeten worden.

De nieuwe trekker lijkt meer snelheid te creëren als de vorige, perfect! Alleen lijkt hij ook de bocht om te willen. Dat kunnen we minder goed gebruiken.

Toch een zeer geslaagde dag. Nu weer inpakken en naar huis. Genoeg huiswerk voor aankomende week voordat we volgend weekend naar Montfoort gaan.

 

Dank aan Pullingpics.de voor de mooie actiefoto's.

 

Grote dank aan de crew van Made's powerweekend. Dat zij er, ondanks alle maatregelen, toch een super goed weekend hebben neergezet met uitstekende banen! Bedankt!