Het wedstrijdseizoen is met het evenement op Power Valley weer afgesloten. Met zo'n mooie wedstrijd als afsluiter, konden we geen beter einde wensen.

Voor ons is Power Valley in Langedijk een thuiswedstrijd. Het is dat de Argos Oil Whispering Giant mee moest anders hadden we op 't fietsie afgekend. Mooi Tractorpulling weer, enthousiast publiek en veel gezelligheid deze dag.

In de Modified zetten we met de proeftrek een mooie run neer. De baan werd prachtig gebalanceerd verslagen, met als resultaat een plaats in de finale. Met vier tractoren voor drie podiumplekken was er er nog van alles mogelijk. Ook in de finale moesten we als eerste tractor aanhaken en werd door ons de distance to beat neer gezet. Stuk voor stuk kwamen ze niet aan onze vlag, tot de laatste tractor was het spannend! Zou het gebeuren, de dagzege op onze naam zetten? Helaas net niet. We werden bij de laatste run in deze klasse, met 4 cm geklopt! Maar de 104,68 meter was wel een mooie tweede plek waard.

In het eindklassement van het Nederlands kampioenschap is ons team op een derde plaats geëindigd. Erg netjes en super tevreden mee!

             

Na het ombouwen van de drie naar de viermotorige Giant mochten we tegen het eind van de middag de Unlimited klasse rijden. De sleepwagen was strak afgesteld maar ook hier liet de Giant zich niet kennen en zette, als eerste tractor in het rijtje, een super mooie run neer. En weer werd het afwachten of de andere teams de 96,85 meter die de zwart/wit geblokte vlag duidde, konden verzetten.

Geen van de andere teams kwamen aan onze super strakke afstand. Dit betekende dat we nu wel de dagzege op onze Argos Oil Whispering Giant's naam konden zetten. En, als kers op de taart, hebben we de titel Nederlands Kampioen Unlimited kunnen verlengen. Wauw! Super blij zijn wij als team met deze prestatie.

Op de livestreams afgelopen wedstrijden was ons lijflied, geschreven door de Westfriese band Oôs Joôs, tijdens onze runs goed te horen. Dit bleef niet onopgemerkt. Om ons Kampioenschap te vieren willen wij ons nummer met jullie delen via onderstaande link.