In de winter van 2008 / 2009 werd begonnen aan de bouw van de Whispering Giant IV maar helaas bleek één winter toch te kort voor het bouwen van een compleet nieuwe machine en dus werd voor het seizoen van 2009, de oude vertrouwde Whispering Giant III weer van stal gehaald om zich nog een jaar van zijn beste kant te laten zien.
 
Terwijl de "oude" Giant volop in competitie is wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de nieuwbouw, zo wordt o.a. de nieuwe crossbox voor motor 1 en 4 volledig in eigen huis getekend en ontwikkeld.
 
Whispering Giant IV
 
Na afloop van het seizoen wordt direct verder gegaan met de Whispering Giant IV. Na een tweede winter hard werken is het grote moment eindelijk daar. Onder grote belangstelling wordt op zondag 2 mei 2010, een paar dagen voor de start van het nieuwe tractorpulling seizoen, de Whispering Giant IV dan eindelijk officieel onthuld.
 
 
Na een prachtige maiden run op 8 mei 2010 in Stroe is gebleken dat er genoeg potentie in de nieuwe machine zit, maar er nog het nodige werk verzet moet worden om wat onvolkomenheden te verhelpen. Ondanks een wat, door kinderziektes geplaagde, moeizame start van het seizoen gebeurde wat niemand verwacht had, spannend tot de laatste minuut eindigde het tractorpulling seizoen 2010 met een eerste plaats in het nederlands kampioenschap 4500 kg Modified. Voor de eerste keer in het bestaan van het team mocht de titel Nederlands Kampioen en Whispering Giant in één adem worden genoemd, en dat met een nieuwe machine, dat had toch niemand verwacht...
 

Ook in 2011 werden we wederom kampioen in de 4.5 ton’s klasse. In 2013 + 2014 + 2019 kampioen in de 4.0 ton’s Unlimited klasse en ook Europees liet deze machine geregeld van zich horen. Met als hoogtepunten de Europees kampioen’s titel Modified 3.5 ton in 2013 en de Eurocup Heavy Modified titel in 2014.