De 2024 kalender is weer online! bekijk hem onder het Kopje 'Agenda'

Welkom op de website van Stichting Tractor Pulling Team Egmond.

Tractor Pulling Team Egmond is een stichting bestaande uit een team enthousiaste leden, die met een zelfgebouwde tractor, de Argos Oil Whispering Giant, meedoen aan tractorpulling wedstrijden door heel Nederland en Europa.

In de Nederlandse competitie rijdt de Argos Oil Whispering Giant mee in de Modified- en Unlimited klasse van de Grand National sectie van de NTTO (Nederlandse truck & tractorpulling organisatie). In de Eurocup competitie is de Argos Oil Whispering Giant te vinden in de Heavy Modified klasse van de ETPC (European Tractor Pulling Committee).

De Argos Oil Whispering Giant wordt in de Modified klasse aangedreven door 3 Isotov tubines, goed voor ca 5700 Pk. In de Unlimited en in de Heavy Modified rijdt de tractor met 4 Isotov turbines met een gezamelijk vermogen van ca 7600 pk.

Op deze site wordt u op de hoogte gehouden van nieuws rond de wedstrijden. Maar ook tijdens het winterseizoen komt er regelmatig nieuws vanuit de werkplaats, waar al die tijd niet stil gezeten wordt. Onderhoud en (ver)bouw van de Argos Oil Whispering Giant, en de diverse onderdelen rond de tractor zoals de startkar en vervoersmiddelen zijn typische winterwerkzaamheden.

Wij hopen u zowel op de wedstrijden als op de website veel van ons te kunnen laten zien.

Argos Oil Whispering Giant

foto: HTD-Photography