Afdrukken

Voordat de storm op zondag zou losbarsten is op zaterdag 8 februari opwinding in de IJsselhallen te Zwolle, waar de eerste Tractorpulling wedstrijd van het jaar gereden werd.
Voor veel teams dé wedstrijd om alle aanpassingen en verbeteringen welke aan de tractoren zijn aangebracht uit te testen.
Ook voor Argos Oil Whispering Giant was dit een wedstrijd waar de rechter-onder motor in de eerste runs moest laten zien of deze de overgebrachte krachten aankan.
Deze winter werd de oude motor vervangen vanwege sproeierproblemen, door één die gekeurd en all op de plank klaar lag.
De baan was vet waardoor de tractoren in de Unlimited klasse wat wegzakten, maar ze waren allemaal sterk genoeg om goed weg te komen.  Zo ook Hans, die zoals gewoonlijk op de bok zat in deze klasse. Helaas moest door een groeiend wiel de rem aangetikt worden en verloren we veel meters. Met een afstand van 83.47 meter werden we uiteindelijk 7e in deze wedstrijd.


Wel hebben we goede metingen kunnen maken, zodat de laatste weken voor het buitenseizoen begint nog wat puntjes op de i  gezet kunnen worden.
Na ombouwen voor de Modified én, traditioneel in Zwolle, een goede boerenkool met worst maaltijd, was het al snel tijd voor de weegbrug en de wedstrijd in de avondeditie.
Ook hier werd de vervangen motor getest.
De kwalificatierun ging prima. Mooi in balans en op het eind van het gas af, kon met een full pull in de zak de Argos Oil Whispering Giant zich opstellen voor de Pull off.

Vanaf de 30 meter hingen de wieltjes mooi in de lucht en reed Bas de tractor naar de 84,03 meter, wat genoeg  was voor een podiumplek.

 

Met een beker in de bus, werd de tractor weer terug gebouwd naar de Unlimited setting. Dit is nodig omdat alleen op deze manier alle motoren vervoerd kunnen worden. En kon de reis richting Noord-Holland weer aangegaan worden.
Voor de wedstrijden buiten beginnen hebben we nog twee ‘uitjes’ te weten
22 en 23 februari Racing Expo in Leeuwarden
28 maart  zal onze Argos Oil Whispering Giant op het 75 jarig bestaan van onze sponsor Machinefabriek Krimpen te bewonderen zijn.
Eerste buiten wedstrijd  is in april gepland, te weten 26 april in Füchtorf.