Tractorpulling Berghausen 2018

De paar dagen tussen Zele en de daarop volgende wedstrijd, een demo bij Tractorpulling-Berghausen, werd gevuld met diverse controles en een nieuwe noodstop, die zaterdagmorgen, voor vertrek, nog op de tractor werd gemonteerd.
Hierna ging het team rond de klok van twee de reis richting Duitsland aan. Hoe meer naar het oosten, hoe zonniger het werd. Begin van de avond kwam ons team aan op een zonnig evenementen terrein.


Zondag was het eveneens mooi weer. De rijders hadden besloten om van klasse te wisselen. Bas zou de Unlimited rijden omdat Hans na dit weekend op vakantie gaat en Bas de honneurs in de Heavy Modified in Great Eccleston gaat waarnemen.
Deze baan was echter niet optimaal. Bij alle klassen werd duidelijk dat je links van de baan moest blijven, vanwege de droogte in het midden en rechts van de baan. Ook in de Modified werd besloten om het rulle midden van de baan te mijden.
De eerste run, keurig aan de linkerkant gebleven maar resulteerde niet in een Full Pull.
Volgens de DTTO regels krijgt iedereen een tweede kans om zich te plaatsen voor de finale. Na wat aanpassingen, de tussenbak werd verwijderd, waardoor met dezelfde wielspin gereden kon worden als in de Unlimited, waren we klaar voor de tweede run die wel resulteerde in een Full Pull met dus plaatsing in de finale.
Besloten werd om voor de finale geen wijzigingen te doen, met redelijke goede run werd een afstand van 88,66 meter neergezet, dit was genoeg voor de eerste plaats.

foto: met dank aan Jan Werners.

Na de ombouw naar de Unlimited was het wachten tot deze klasse van start ging.
Weer vanaf de linkerkant van de baan gestart, maar helaas kon de rechte lijn niet vastgehouden worden. De tractor trok al snel iets meer naar het midden, waar de baan zo rul was dat met een groeiend wiel de pk’s niet meer te corrigeren waren en aan de rechterkant de witte lijn gepasseerd werd.
Met een tweede poging, volgens het reglement, in het vooruitzicht, werd door het team besloten dat het risico op deze baan te groot was om serieus de uitdaging nog eens aan te gaan.


Met een paar dagen voor de reis naar de volgende wedstrijd in het hoofd, werd genoegen genomen met de diskwalificatie in deze klasse.
Tijdens het opruimen en het laden van de bus, zorgde Bas voor de inwendige mens door pannenkoeken in diverse variaties te bakken. Na het verorberen van de maaltijd werd de reis naar huis aangegaan want maandag moest de kost weer verdiend worden.


volgende wedstrijd  26 augustus  Eurocup Great Eccleston.