Tractorpulling Zele 2018

Doordat maandag bij terugkomst uit Zwitserland de tractor al was schoongespoten en klaargemaakt voor de reis naar België op 15 augustus, kon met een klein team om half 10 vertrokken worden richting Tractorpulling Zele.
Hoewel het voor België een nationale feestdag is, kon niet iedereen hier vrij van werk. Omdat er niet omgebouwd hoefde te worden, alleen de Modified klasse werd gereden, is dit ook best te doen.

Op het terrein werd Bas nog tekst en uitleg gevraagd door en voor de cameraploeg van de Belgische Plattelandstv die op het evenement aanwezig was.
Rond de klok van drieën werd de Argos Oil Whispering Giant opgehaald voor het  weegmoment. De Belgische weegbrug leek toch een andere meting te hebben dan de Nederlandse, want er moest, net als bij andere teams, wat gewicht van de tractor geminderd worden.

 

Ons team had de proeftrek. Omdat de baan behoorlijk hard was had de sleepwagen niet voldoende remkracht om onze tractor te mennen. Vol overtuiging schoof Bas de tractor over de full pull lijn.
Het besluit om de sleepwagen te verzwaren zorgde dat ons team nog eens de krachten moesten meten in de kwalificatie.
Door de ervaring van de proeftrek en zien wat er gebeurde op de baan bij de andere teams werd, omdat het toerental te hoog opliep, besloten om de vertragingsbak, die in de Modified gebruikt wordt van de tractor te halen, de motoren worden dan meer belast en loopt het toerental minder hoog op.

Maar het beoogde resultaat bleef uit. Tijdens de run vielen de motoren uit waardoor we te vroeg, bij 84,41 meter tot stilstand kwamen, met een 7e plek als resultaat.
We wisten dat tot het eind de 1e plek in het klassement behouden niet realistisch was, maar nu werden er toch wel aardig wat punten verspeeld en moeten we, bezijden  een klein wondertje, ook heel blij zijn met een tweede plek in het kampioenschap.  Met nog een wedstrijd te gaan zal dit blijken.

Volgende wedstrijd Zondag 19 augustus een demo in Berghausen, Duitsland