Knutwiler Powerdays 2018

Waar een aantal Pulling teams richting Hongarije reden, sloeg Argos Oil Whispering Giant afgelopen donderdag af richting Zwitserland, waar het driedaagse Knutwiler Powerdays 2018 evenement werd gehouden, www.knutwiler-powerdays.ch en waarvoor ons team als één van de gastrijders was uitgenodigd.

Halverwege werd in Duitsland overnacht en vrijdag met een kleine omweg om de file te vermijden via Frankrijk verder gereden om halverwege de middag aan te komen bij het Tractorpulling terrein.

Met de bus tegen de baan aan geparkeerd kon het team al vrijdagavond vanaf 18:00 uur genieten van de wedstrijd. Goed georganiseerd kon veilig overnacht worden en stonden de teamleden zaterdagmorgen uitgerust klaar voor wat er komen ging.
De wedstrijden begonnen om 10:00 uur en zou tot 's avonds laat duren. Deze dag zou door ons team alleen een demo gereden worden. Hiermee kon het team met de Argos Oil Whispering Giant ook de baan verkennen voor de wedstrijd van zondag. Hans startte vanaf het midden en kon zonder veel correctie de full pull lijn passeren.
Met super enthousiaste speakers, Ulf Schnackenberg en DJ Dan, die het al enthousiaste publiek nog meer meer opzweepte bij de demo runs, was dit een feestje om mee te maken.

Zondag, de derde tractorpullingdag van dit evenement was weer zonnig en warm en al vroeg begon de wedstrijd, rond half 10, met de eerste klasse. Halverwege de middag stonden de twee vrije klassen (Light Modified en Heavy Modified) op het program.
Mede door de ervaring van zaterdag was vanuit het midden beginnen de beste optie. Langs de zijkanten was het moeilijker doorkomen. Hans ging redelijk rustig van start en had, net als zaterdag, weinig correctie nodig om voorbij de full pull lijn te komen. Wij waren tevens de enige in onze klasse die dit lukte. Een eerste plaats werd hiermee in Knutwil gehaald.  Om het publiek en organisatie te bedanken werd besloten om alsnog een finalerun als toegift te rijden. De sleepwagen werd zwaarder gezet en Hans ging iets ruimer op het gas bij de start waardoor de grip net niet  gevonden werd en er niet genoeg kracht was om voor de derde keer dit weekend de full pull lijn te verslaan. Met  93,63 meter hield de power in de turbinemotoren het voor gezien.

Een mooie wedstrijd op een mooi evenement in Zwitserland. Top georganiseerd door Knutwiler Powerdays.
Na nog een lekker avondmaaltijd genuttigd te hebben werd ook voor de terugreis de avond gebruikt om wat kilometers richting huis af te leggen. En de resterende kilometers naar huis werden maandagmorgen verslonden. Zonder last te hebben van oponthoud kwam het team begin van de middag aan in de loods, waar direct de tractor helemaal werd schoongespoten en naar de Modified setting werd omgebouwd, zodat deze woensdag weer richting Zele kan gaan.

volgende wedstrijd: Modified Zele  woensdag 15 augustus (nationale feestdag België)
daarna zondag  19 augustus demo Berghausen, Duitsland.