Eurocup Brande 2018

De rit naar de Eurocup wedstrijd in Brande, Denemarken, begint zoals meestal, vrijdagavond na het avondeten. Door de warmte overdag werd besloten om zoveel mogelijk in de avond en nachtelijke uren te rijden. Wat resulteerde in een aankomst om half vijf 's morgens, 500 meter voor het wedstrijdterrein. Een mooie plek om rustig uit te slapen en heerlijk te ontbijten.

Daarna de laatste meters naar het evenement om de rest van de dag te genieten van de wedstrijd.
Genieten, dat was de bedoeling, maar (bijna traditioneel) waren  de weergoden degene die roet in het eten gooiden in de vorm van water van boven. De wedstrijd werd lange tijd stilgelegd en pas in de avond kon het zeil van de baan. Na een enorme preparatie kon alsnog een aantal klassen gereden worden. Hans was deze avond gast teamlid van het Rocket Science team, die een mannetje extra nodig had. Na middernacht waren de alle geplande klassen, ondanks de natte onderbreking, allemaal verreden.

Zondagmorgen zag het weer er weer veel beter uit. Geen regen op komst. Rustig ontbijten en genieten van wat er komen gaat.
Ondanks dat de baan er zaterdagavond goed van langs kreeg met de regen was de kwaliteit van de baan bijna weer optimaal.
De Heavy Modified stond op baan 1 gepland, maar omdat de ander baan beter van kwaliteit was, werd besloten om te wisselen.
Argos Oil Whispering Giant had de proeftrek. Vanuit het midden ging de tractor recht op zijn doel af, de full pull lijn over. Hans hoefde nergens te corrigeren en reed zich hiermee de finale in.


Ook in de finale werd besloten vanuit het midden te starten. En weer werd er zonder enige correctie van de driver recht op een afstand van 91,89 meter afgestevend.
Een mooi resultaat. Maar de concurrenten zetten meer power over op de baan en was onze afstand niet voldoende voor een podiumplek.
Een vierde plaats deze dag in Denemarken. Hierdoor verliezen we niet de vierde plek in het klassement, maar voor nu wel de aansluiting op de top drie.

Volgende wedstrijd : 4 augustus Lochem