Beach Pull Putten 2018

Dit weekend de zaterdag gepland voor Beach Pull Putten.
Afgelopen week is er gesleuteld aan de noodstop omdat deze in Eext op het eind van de run eruit getrokken was. Deze is nu iets zwaarder afgesteld, maar het is nog niet zeker of dit voldoende is.
Dat zal de tijd uitmaken. Ook was er eerder al een aanpassing gedaan in de datalogger als voorbereiding om diverse spanningen in het (nood)stopcircuit te kunnen meten.

Goed dat het team op tijd was vertrokken want eerst moest er nog getankt worden en eens in de zoveel tijd moet het gebeuren, een platte band. Dit van de aanhanger, die langs de N301 voorzien moest worden van een reserveband. Dat is een formaat waar het team de hand niet voor omdraait.

 

Aangekomen op het wedstrijd terrein hadden we een plek aan de waterkant. Met dit weer is dat een prima plek, lekker windje van het water en de rookpluimen waaiden van ons af.
Rond de klok van half drie werd onze Argos Oil Whispering Giant voor zijn weegmomentje opgehaald.

 

Het team stond als tweede in de rij om te rijden, officieel was dit nog een proeftrek.
Bij 105,50 meter werd toch weer de tractor gestopt door de noodstop. Gelukkig konden we door de proeftrek nog een poging wagen.
Het leek niet onze dag te worden, bij de start kwamen de onderste 2 motoren zonder brandstof te staan waardoor deze weer uitvielen. Door een snelle reactie werd gekozen om zes plaatsen op te schuiven, de tweede keer deze klasse voor ons.
De derde poging ging beter. De baan was al aardig los gereden en betekent veel klei dat voor de sleepwagen meegetrokken moest worden.
Maar Bas had de tractor goed onder controle en het gas er stevig op zodat er alsnog een afstand van 110,00 meter  werd gehaald. De enige full pull in deze klasse vandaag.
De finale run ging in één keer goed, en kon de sleepwagen naar 105,07 meter getrokken worden. Voldoende meters voor een tweede plek.
De vierde 2e plek op rij, maar doordat verschillende teams het eerste podium betreden staan we in het klassement tot nu toe nog eerste. (zie op deze website resultaat en stand)

In de Unlimited ging het ook niet van een leien dakje.
Hans reed, net als 3 andere teams, met een Full Pull de finale in.
In de finale moest de Argos Oil Whispering Giant ook als eerste aanhaken. Maar bij vertrek bleek dat de gewichten van de sleepwagen wel heel snel naar voren schoof waardoor de run bij 44,99 cm ophield. Doordat we vandaag al meer runs dan verwacht hadden gereden was er niet genoeg brandstof meer voor nog een run. Gelukkig werden we bijgestaan door het Rising Star team die ons konden voorzien van de nodige vloeistof. Waarvoor dank. Na controle van de Keep Moving Orange kon Hans wel de run naar 95,00 meter afmaken. Helaas was dat niet voldoende voor een podiumplek.  Met deze vierde plek wordt de aansluiting in het klassement met onze vierde plaats naar de top drie wat moeizamer. (zie op deze website resultaat en stand)


Bij het terugbrengen van de Argos Oil Whispering Giant was er nog een klein opstootje. Een dronken toeschouwer vond het blijkbaar nodig om de chauffeur van de sleeptractor die onze tractor naar de bus bracht te corrigeren en er waren anderen nodig om de 'hulpvaardige' dronkaard van de sleeptractor te verwijderen en de chauffeur te bevrijden, zodat hij het werk verder zelfstandig kon uitvoeren.

Volgende wedstrijd : 21 juli Cadzand